Čuvanje sperme donora za kasniju uporabu

Želite li osigurati dovoljno sperme donora za cjelokupni tretman plodnosti i želite li genetskog brata i sestru vašeg djeteta, preporučujemo da naručite dodatne cjevčice od vašeg odabranog donora.

Pronalaženje odgovarajućeg donora često je proces koji uzima u obzir mnogo promišljanja i može biti frustrirajuće saznati da je prije postignute trudnoće rasprodan omiljeni donor. Cryos ne može jamčiti da će ubuduće na zalihi imati spermu vašeg omiljenog donora te stoga svojim klijentima uvijek preporučujemo da unaprijed rezerviraju dodatnu spermu.

Čuvanje sperme donora za kasniju uporabu

Genetska braća i sestre

Naši nam klijenti često govore da za svoju djecu žele genetsku braću i sestre. To djeci može pružiti sigurnost i zadovoljstvo, posebice kada odrastu i postanu samosvjesniji, da imaju braću i sestre s kojima su 100 % u genetskom srodstvu.

Ako za svoje dijete donora želite jednu ili više genetske braće ili sestara, veoma je važno da rezervirate dodatne cjevčice donora kojeg odaberete.

Razlika između narudžbe i rezervacije

Ako je vaše liječenje zakazano unutar sljedeća četiri tjedna, preporučujemo da naručite cjevčice potrebne za liječenje i odaberete datum isporuke unutar ta četiri tjedna.

Većina klinika pohranit će vaše cjevčice prije vašeg liječenja. Cryos može promijeniti datum isporuke ako kontaktirate našu Službu za korisnike barem jedan radni dan prije traženog datuma isporuke.

No, ako odaberete donora, ali ne očekujete da će vaše liječenje započeti tijekom sljedećih mjesec dana, preporučujemo da rezervirate cjevčice. Za malu naknadu pologa Cryos ih može rezervirati za vas dok ne budete spremni početi s liječenjem.

Vrijeme i količina rezervirane sperme

Preporučujemo da rezervirate cjevčice kada pošaljete svoju prvu narudžbu. Cjevčice možete rezervirati na isti način kao što ste ih naručili koristeći dio za pretraživanje donora.

Količina sperme ovisi o vašoj situaciji. U prosjeku možete očekivati 5 do 6 ciklusa liječenja za svaku trudnoću kada se liječite u klinici za liječenje plodnosti.

Imajte na umu da mnogi faktori mogu utjecati na vašu sposobnost da zatrudnite, primjerice vaša dob i zdravstveno stanje, kliničko iskustvo, stimulacija hormona, vrijeme, način pripreme sperme i vrsta liječenja. Stoga može biti teško predvidjeti koliko biste cjevčica točno trebali rezervirati.

Skladište vaše rezervacije

Ako ne trebate rezerviranu spermu, rezervaciju možete otkazati putem interneta. Pritom se prijavite na svoj Cryos profil na našoj internetskoj stranici.

U skladištu vaše rezervacije možete produljiti razdoblje rezervacije, zatražiti isporuku vaših cjevčica ili otkazati sve ili neke rezervirane cjevčice.

Otkazivanje i povrat novca

Kada napravite rezervaciju, platit ćete cjevčice i skladište koje ste koristili za držanje cjevčica na lokaciji tvrtke Cryos. U nastavku se navode naknade pologa.

Ako odlučite otkazati rezervaciju, Cryos nudi povrat u iznosu od 75 % cijene cjevčice dok god su pohranjene na lokaciji tvrtke Cryos.

Imajte na umu da su cijene navedene u EUR bez PDV-a te da su valjane do siječanj 2020.:

Skladište za rezervirano (bez PDV)
Neovisno o broju cjevčica Cijena
3 mjeseca EUR 53
6 mjeseci EUR 92
1 godina EUR 158
2 godine EUR 265
3 godine EUR 371
4 godine EUR 476
5 godina EUR 582
10 godina EUR 1085

Mi brinemo za vas

Mi, tvrtka Cryos, pružamo vam podršku i pomoć na vašem putovanju da postanete roditelji. Ne oklijevajte nas kontaktiratei ako imate pitanja ili trebate više informacija. Govorimo danski, engleski, francuski, njemački, talijanski, španjolski, portugalski i hebrejski.