Dostava i uvjeti

Sjeme donatora otprema se na sve destinacije po svijetu. Paketi se šalju u spremniku sa suhim ledom ili u spremniku dušika. Sjeme donatora također može ovlašteni zdravstveni djelatnik osobno preuzeti u Cryosu.

Suhi led CO2

Također se naziva ugljični dioksid (-79°C). Slamke sjemena stavljaju se u izoliran spremnik sa suhim ledom. Suhi led traje približno 2-3 dana prije topljenja, ovisno o temperaturi okoline. Prema tome, preporučujemo korištenje otprema sa suhim ledom samo od ponedjeljka do srijede kako bismo osigurali da paket stigne na odredište prije vikenda.
Za dodatan trošak možete naručiti veliki suhi led tako da spremnik izdrži približno 4-5 dana, ovisno o temperaturi okoline.
Nakon dostave je važno da slamke sjemena budu u stalnom kontaktu sa suhim ledom, sve do taljenja/upotrebe.
 Budite svjesni da se otprema sa suhim ledom može koristiti samo za određene europske zemlje - pogledajte popis ovdje.
Spremnik sa suhim ledom se ne vraća.

Dušik LN2

Također se naziva tekući dušik (-196°C). Slamke sjemena se stavljaju u posudu u spremniku dušika, koji je stavljen u transportnu kutiju. Spremnik dušika će održati slamke sjemena zamrznutima sedam dana. Za dodatan trošak možete naručiti veliki spremnik dušika koji će slamke sjemena održati zamrznutima na 12 dana. Kod naručivanja označite u polju za tekst, ako želite veliki spremnik dušika. Ne možemo garantirati da će na dan otpreme biti dostupan veliki spremnik dušika.
Sjeme donatora mora biti pohranjeno u spremniku dušika sve do upotrebe ili se mora premjestiti u drugi spremnik dušika u klinici.

Rokovi narudžbe za dostavu

Kod naručivanja online odabirete datum otpreme. MMeđutim, najraniji datum isporuke je 2 radna dana nakon što date svoju ​narudžbu putem interneta. Očekujte sljedeće vrijeme transporta. Hitne narudžbe mogu - s plaćanjem dodatnog troška - biti otpremljene na isti dan kada je narudžba primljena. Rok za primanje hitnih narudžbi je 12:00 (CET) na dan otpreme.

Vremena dostave

Vremena navedena ispod vrijede u normalni uvjetima. Vrijeme dostave može varirati ovisno o odredištu i ostalim uvjetima.

  • 
Zemlje EU: 1-2 radna dana (ponedjeljak - petak)
  • Ostatak svijeta: 1-5 radnih dana (ponedjeljak - petak)

Za neka odredišta izvan EU carinski postupci mogu odgoditi dostavu. 


Javasoljuk, hogy a kézbesítési címen tartózkodjon valaki, aki átveszi a csomagot. Ha senki nincs otthon, aki átvegye a csomagot, a futár átadja azt valamelyik szomszédnak, vagy visszaviszi a raktárba, és üzenetet hagy arról, hogy hol vehető át a küldemény.

Cijene dostave

Pogledajte naš cjenik za dostavu ovdje.

Dokumenta koji prate pošiljke sperme donora:

  • Račun
  • Lista pakiranja
  • Summary of Records, koji sadrži rezultate testiranja kao i podatke o objavi za dotični standard
  • Sigurnosno upozorenje za rukovanje suhim ledom (CO2) i tečnim dušikom (LN2)
  • Upute za povrat spremnika za dušik (samo za pošiljke LN2)
  • Naljepnica pošiljke za povrat spremnika za dušik (samo za pošiljke LN2)

Vraćanje spremnika dušika

Zajedno s paketom primit ćete i upute o tome kako vratiti spremnik dušika, naljepnicu za povrat i telefonski broj našeg dostavljača, koga morate kontaktirati kako biste dogovorili preuzimanje spremnika. Spremnik se mora vratiti Cryosu unutar sedam dana od dostave. Ako to ne učinite, Cryos će vam zaračunati 100 EUR bez PDV-a, kao za iznajmljivanje spremnika po započetom tjednu, u skladu s našim Uvjetima sporazuma.

Vraćanje spremnika dušika 

Kod povrata spremnika dušika samo dogovorite preuzimanje s dostavnom službom. 

Dogovorite preuzimanje preko naše stranice www.cryosreturn.com, izravno na internetskoj stranici dostavne službe ili telefonski s dostavljačem. U transportnoj kutiji nalazi se omotnica s ispisanom oznakom naljepnicom za povrat i letkom s uputama o načinu povrata spremnika. Ostale informacije koje zahtijeva dostavljač, kao što su težina, prikazane su također na naljepnici za povrat. Naknade za povrat sadržane su u cijeni dostave. Molimo vas da koristite jedan od navedenih postupaka. Odabir opcije dostave može uzrokovati gubitak spremnika i moguću reklamaciju u visini od 1000 eura. 

Ako imate pitanja u vezi s ispravnim načinom povrata spremnika, za savjet se obratite našoj Službi za korisnike. 

Treba li dodatno platiti za povrat spremnika? 

Ne, ako koristite naljepnicu za povrat priloženu u transportnoj kutiji, naknade povrata sadržane su u cijeni isporuke. 

Uvjeti dostave

DAP (dostavljeno na mjestu) u skladu s Međunarodnim pravilima za tumačenje trgovačkih naziva (Incoterms) 2010. To znači od vrata do vrata, no bez svih oblika lokalnih carinskih formalnosti poput carinjenja,  uvoza, PDV-a, carinskih pristojbi, poreza, itd. Za otpreme unutar EU nema carinskih formalnosti. Pročitajte također naše Uvjete sporazuma.

Mi brinemo za vas

Mi, tvrtka Cryos, pružamo vam podršku i pomoć na vašem putovanju da postanete roditelji. Ne oklijevajte nas kontaktiratei ako imate pitanja ili trebate više informacija. Govorimo danski, engleski, francuski, njemački, talijanski, španjolski, portugalski i hebrejski.