Ispunio se san

Sve je počelo u Aarhusu (Danska), 1981. godine, kada je osnivač tvrtke Cryos Ole Schou snio čudan san o zaleđenoj spermi. Danas je Cryos naširoko poznata i priznata međunarodna banka sperme i jajašaca te je pomogla tisućama u ispunjenju njihova sna.

Kao međunarodna tvrtka, Cryos isporučuje zaleđenu spermu i jajašca donora u preko 100 zemalja diljem svijeta. Raspolažemo najvećim izborom anonimnih i neanonimnih donora u svijetu. Također s ponosom možemo ustvrditi da smo zaslužni za najveći broj registriranih trudnoća u svijetu.

Od samog početka tvrtka se specijalizirala u krioprezervaciji sperme. U posljednjih 10 do 15 godina znatno je napredovala tehnologija vitrifikacije oocita (jajašca). Napredak te tehnologije pospješio je širenje tvrtke Cryos i na tržištu jajašaca donora.

2015. godine Cryos je osnovao prvu potpuno samostalnu banku zaleđenih jajašaca u SAD-u, a danas s ponosom otvaramo našu prvu banku jajašaca u Europi. Cilj je isti: pomoći ljudima bez djece da se ispuni njihov san.

Osim naprednog istraživanja i razvoja, međunarodni uspjeh tvrtka Cryos zahvaljuje i ljudima – onima koji rade za tvrtku Cryos, našim velikodušnim donorima sperme i jajašaca, a također i svima koji su nam ukazali svoje povjerenje i sada su ponosni roditelji sretne i zdrave djece.

Ole Schou priča o počecima Cryosa:

Ole Schou, founder of Cryos

"Ne znam točno zašto sam imao takav san davne 1981. godine. Ali iz nekog čudnog razloga, čim sam se probudio znao sam da moram otkriti sve što mogu o zaleđenoj spermi. Postao sam opsjednut tom idejom i pročitao sam gotovo sve knjige i članke koje sam tada mogao pronaći na tu temu. Iako to nisam očekivao, iznenada sam postao jedan od vodećih stručnjaka za tom polju, iako nisam bio školovan na polju prirodnih znanosti. 

Srećom, uspio sam objediniti svoje znanje o zaleđenoj spermi i diplomu sa studija poslovanja i administracije, te sam postupno osnovao uspješnu komercijalnu tvrtku. Primjenom znanja o procesu zaleđivanja i pohrane ljudske sperme, započeo sam suradnju s liječnicima i klinikama koji su bili vrlo zadovoljni mojim radom i proizvodom. Posao je počeo rasti, a moj prvi ured i laboratorij služili su samo za pohranu zaleđene sperme. 1990. godine pokrenut je program donora i ubrzano je porasla potražnja na međunarodnom tržištu.

Kasnije smo se specijalizirali i u tehnologiji vitrifikacije jajašaca. Drugim riječima, uspjeli smo još većem broju ljudi iz cijeloga svijeta pomoći da postanu roditelji."