ICI ili IUI cjevčice

Cryos nudi dva različita tipa cjevčica: ICI ili IUI. Ova dva tipa mogu se koristiti za različite načine liječenja neplodnosti, a izbor će često ovisiti o odluci klinike koja liječi neplodnost.

U pregledu dostupnih cjevčica donora u dijelu Pretraga donora naići ćete na izraze ICI i IUI. U nastavku ćemo vam objasniti razliku između ICI i IUI cjevčica te koju trebate odabrati za koji način liječenja.

ICI ili IUI cjevčice

Što je ICI cjevčica?

ICI cjevčice su neoprana/nepripremljena sperma. ICI cjevčice sadrže sve prirodne tekućine koje su prisutne u normalnom ejakulatu.

Za koju vrstu tretmana se koriste cjevčice ICI sperme?

ICI cjevčice mogu se koristiti za intracervikalnu inseminaciju (ICI). U ovom liječenju neplodnosti štrcaljkom se ubrizgava sperma u vaginu žene. Pokretne stanice sperme uplivat će u maternicu i, nadamo se, oploditi jajašce. Slično se događa kod spolnog odnosa.

ICI cjevčice mogu se koristiti samo za IUI, IVF ili ICSI liječenje ako vaša klinika može oprati cjevčice prije liječenja. Posavjetujte se sa svojom klinikom u vezi s tipom cjevčice koji želite koristiti.

ICI sperma donora nije spremna za primjenu kod intrauterine inseminacije (IUI) jer ubrizgavanje neoprane sperme izravno u maternicu može izazvati negativnu reakciju s jakim grčevima. 

Što je IUI cjevčica?

IUI cjevčice sadrže opranu spermu koja je bila pripremljena u laboratoriju. Prirodne tekućine ejakulata su uklonjene i dodan je krioprezervativ.

Za koju vrstu liječenja se koriste IUI cjevčice?

IUI cjevčice sperme koriste se za IUI tretman, u kojem se spermu izravno ubrizgava u maternicu. Ovaj način liječenja neplodnosti omogućava da veliki broj stanica sperme dostigne jajašce i stoga su šanse za trudnoću veće u odnosu na ICI tretman. IUI tretman uvijek izvodi kvalificirani stručni zdravstveni djelatnik.

IUI cjevčice također se mogu koristiti za ICI, IVF i ICSI tretman ovisno o odluci vaše klinike.

Obratite se svojoj klinici za liječenje neplodnosti

Uvijek preporučujemo da se svojoj klinici obratite za savjet u vezi s odabirom vrste cjevčica sperme. Također se slobodno obratite Službi za korisnike tvrtke Cryos ako trebate dodatne smjernice za odabir između IUI i ICI.

Koliko trebate naručiti sperme donora? To saznajte ovdje.