Postupak odabira i standardi

Cryos u ponudi ima spermu donora za mnoge zemlje,a većina tih zemalja raspolaže vlastitim zahtjevima za postupak odabira donora. Pobrinite se da uvijek slijedite kliničke zahtjeve, jer primjenjujemo razne standarde koji su na snazi u različitim zemljama.

U nastavku možete saznati više o načinu na koji biramo naše donore prema našem detaljno razrađenom programu osiguranja kvalitete, te koji standard trebate odabrati pri narudžbi sperme donora. Osim toga, opisujemo što poduzimamo ako se prijavi bilo što sumnjivo u vezi s donorom ili djetetom donora.

Kako izgleda proces selekcije i odabira naših donora

Kada se potencijalni donor primjeni tvrtki Cryos, prolazi temeljiti proces selekcije i odabira.

Prvo popunjava opsežan medicinski upitnik te prolazi intervju s našim medicinskim osobljem s ciljem odbacivanja kandidata na temelju obiteljske medicinske povijesti i ponašanja u rizičnim situacijama. Odbijaju se donori kandidati s obiteljskom povijesti ozbiljnih nasljednih mentalnih ili fizičkih oboljenja.

Osim toga, na kandidatu se provodi temeljito fizičko i mentalno istraživanje, a uzorci krvi i mokraće testiraju se na zarazne bolesti prema zahtjevima odgovarajućeg standarda. Također se donore testira na nekoliko nasljednih bolesti. Naposljetku, oni se odabiru prema normalnom kariotipu (profilu kromosoma).

Svi donori koji budu odobreni redovito se testiraju na zarazne bolesti od početka do kraja razdoblja doniranja.

Sažetak zapisa, koji sadrži rezultate testiranja, karakteristike donora i standardne informacije odobrenja, priložen je potvrdi narudžbe te je također uključen u vašu isporuku. Sažetak zapisa podliježe promjeni tijekom vremena zbog neprekidnog testiranja donora.

Što je Standard i koji treba odabrati?

Kada odaberete svojeg donora sperme za tretman u klinici za liječenje neplodnosti, morate biti uvjereni u to da donacije donora ispunjavaju standard u vašoj zemlji ili području tretmana prije nego izvršite narudžbu.

Cryos isporučuje spermu donora u mnoge zemlje diljem svijeta. Svaka zemlja ili područje ima vlastiti standard glede odabira donora sperme. Stoga surađujemo s velikim brojem standarda specifičnih za određena područja. Drugim riječima, donori se odabiru, provjeravaju i odobravaju za kliničku primjenu u određenoj zemlji ili području. Donor može biti odobren kako bi ispunio jedan ili više različitih standarda. U pretrazi donora možete vidjeti koje standarde ispunjavaju donacije donora. Također možete filtrirati svoju pretragu prema određenom standardu.

Ako ćete primiti tretman u klinici za liječenje neplodnosti u jednoj od navedenih zemalja, trebali biste primijeniti odgovarajući standard. Čak i kada donor slijedi EU standard, to možda neće biti dovoljno za tretman u vašoj zemlji ako vaša zemlja ima vlastiti standard naveden u nastavku. 

Ako se zemlja u kojoj imate tretman ne navodi na popisu, ipak možete upotrijebiti spermu donora koju nudi Cryos. U tom slučaju savjetujemo vam da se obratite svojoj klinici za liječenje neplodnosti u vezi s odabirom standarda ili kontaktirajte naš Odjel za korisnike.

CAN - Kanada
DE – Njemačka

DK – Danska
EU – Europska unija
FI – Finska
IE – Ireland
ISR – Izrael
ITA – Italija
NL – Nizozemska
NO – Norveška
NYS – država New York
SE – Švedska
UK – Ujedinjeno Kraljevstvo
USA – SAD

Kako provodimo uvjete

Unatoč našem postupku selekcije i odabira, e može se potpuno isključiti rizik od rođenja djeteta sa zdravstvenim problemom.

Cryos pristupa izvješćima zdravstvenog stanja vrlo ozbiljno i nećemo tajiti informacije bilo kojeg pojedinca povezanog s donorom. Međutim, važno je upamtiti da problem s donorom ne znači da će on nužno utjecati na vaše dijete.  

Na donjem grafikonu prikazali smo kako se tretira sumnjivo stanje donora ili djeteta donora kada primimo izvješće. 

Hogyan kezeljük egy donorban vagy gyermekben felismert genetikai állapotot:

Felismert és a Cryos-nak bejelentett donor vagy donor gyermek betegség

A donort azonnal eltávolítjuk és felfüggesztjük az elemzés és a vizsgálat közben. A donor ezen időszak alatt nem szállítható.

Elemzés

Következtetés:
A donor nem lehet az ok – a donor felfüggesztése törölve

Következtetés: A donor lehet az ok – a vizsgálat folytatódik

Az állapot regisztrálva van a donor aktáiban és a nyilatkozatok összefoglalásaiban. Használat előtt alá kell írni a beleegyezést. A donor csak testvér-kezeléshez szállítható.

Következtetés:
A donor nem lehet az ok – a donor felfüggesztése törölve