Naručivanje sjemena donatora

Prije naručivanja sjemena donatora morate odabrati svog omiljenog donatora. Započnite pretragom. Kako biste olakšali svoju pretragu, morate ograničiti svoje kriterije pretrage što više moguće - npr. standard, profil i tip.

Morali biste tražiti samo donatore sjemena koji su relevantni za vaše kriterije pretrage. Ako ćete, na primjer, primiti tretman u klinici, važno je da odaberete standarde koji su klinikama dopušteni za korištenje. Također, ne zaboravite provjeriti kvotu trudnoća. Također možete ograničiti svoju pretragu odabirom anonimnog ili neanonimnog. Ostala pitanja mogu biti vezana uz kvalitetu, koliko naručiti, da li rezervirati za kasniju upotrebu i kada i kako će se odvijati dostava. Upotrijebite točke ispod kako bi vas vodile kroz odluke koje morate donijeti prije naručivanja.

1 Koji standard?

Ako će se tretman izvršiti u klinici, morate biti sigurni da donator i sjeme donatora zadovoljavaju zakonodavne zahtjeve u domaćoj zemlji klinike. Drugim riječima, to se zove standard. Ako je oblik tretmana osjemenjivanje kod kuće, ne morate se zabrinjavati u vezi standarda. Cryos otprema sjeme po cijelom svijetu, a s obzirom na činjenicu da mnoge zemlje imaju različit odabir, probir, dokumentaciju i postupak odobravanja, donator sjeme može biti obrađen i sjeme donatora pušteno u promet u skladu s različitim pravilima i odredbama.

Ako će se tretman obaviti u klinici, preporučujemo da u svojoj klinici provjerite postoje li zahjtevi ili preporuke u vezi standarda, kvalitete, tipa, dostave ili ostalih uvjeta.

2 Koji tip i profil donatora sjemena?

Sljedeći korak je odluka o tome koji tip i profil donatora želite. Ako ćete tretman primiti u klinici, možda vrijede posebna pravila, jer neke zemlje imaju zabranu na tretmane s određenim tipovima donatora sjemena. Ako je oblik tretmana osjemenjivanje kod kuće, ne morate se zabrinjavati u vezi tih odredbi.

Dostupni su sljedeći tipovi:

 • Anoniman + osnovni profil
 • Anoniman + prošireni profil
 • Neanoniman + osnovni profil
 • Neanoniman + prošireni profil

Ovdje možete pročitati više od tipovima donatora sjemena.

3 Pronađite svog donatora sjemena!

Sada morate pronaći svog omiljenog donatora sjemena. Ograničite svoju pretragu što više moguće u skladu s odabranim profilom, tipom i standardom.

Možete naznačiti svoje donore favorite odabiranjem potvrdnog okvira „Dodaj u favorite” nakon što vidite pojedinosti donora. Tijekom obavljanja naknadne pretrage, možete odabrati da se samo pojave vaši donori favoriti potvrđivanjem „Prikaži samo favorite”.

4 Kvote za trudnoću i rezervacije kvote

Morate biti sigurni da donor spreme nije prekoračio kvotu za trudnoću. Kod pretrage donora koji još nije prekoračio kvotu za trudnoću za odabranu zemlju preporučujemo da započnete s pisanjem u vašoj zemlji prebivališta i zemlji u kojoj se obavlja tretman.

Neke zemlje zahtijevaju rezervaciju kvote kako bi zajamčile da se neće prekoračiti lokalna ograničenja trudnoće. Kada napravite rezervaciju kvote, rezervirali ste pravo na potencijalnu trudnoću sa spermom određenog donora.

5 Koji tip i kvaliteta sjemena donatora?

Sada morate odlučiti koju kvalitetu sjemena (MOT) želite. Tip slamke koju odaberete (ICI ili IUI) mora biti u skladu s vašim oblikom tretmana:

 • ICI: Sadrži nepročišćeno sjeme, a također se naziva sirovo sjeme. Koristi se za vaginalno i intracervikalno osjemenjivanje ili - nakon postupka pročišćavanja - za intrauterino osjemenjivanje.
 • IUI: Sadrži pročišćeno sjeme, a također se naziva pripremljeno sjeme. Koristi se za intrauterino osjemenjivanje (osjemenjivanje izravno u maternicu) ili za IVF tretman.
 • MOT: Kratica za "motilitet", npr. broj motilnih (mobilnih) stanica spermija po ml. Na primjer, "MOT10" znači da ima 10 milijuna motilnih stanica spermija po ml nakon topljenja.

6 Koliko sjemena donatora bi morala upotrijebiti?

Za inseminaciju u doma
ICI és IUI típusú megtermékenyítésre alkalmas egységek használhatók.
2 db x IUI vagy ICI MOT10 műszalmák használatát javasoljuk. MOT10-es vagy magasabb MOT-értékű egységek szintén használhatók.

MOT5 érték alatti egységek nem használhatók.

Megfelelő időzítés esetén ciklusonként nincs szükség egynél több megtermékenyítésre. Javasoljuk, hogy használjon vizelet alapján végezhető ovulációs tesztet, amely bármelyik gyógyszertárban kapható. Kövesse a mellékelt útmutatást.

Za IUI u klinici

 • IUI-alkalmas műszalmák: 
  Kezelésenként 1 db x IUI MOT10 értékű műszalma használatát javasoljuk. MOT10-nél alacsonyabb és magasabb motilitású egységek is használhatók.
  Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen orvosi tanácsot.

 • ICI-műszalmák: 
  ICI-műszalmák használhatók. A kezelés előtt a spermium szakrendelőben történő feldolgozása szükséges. Nakon pripreme, preporučujemo 5 milijuna pokretnih spermija za IUI tretman.

  Kezelésenként 4 db x ICI MOT5, 2 db x ICI MOT10, 1 db x ICI MOT20 vagy magasabb motilitású műszalma használata javasolt.Ha az ICI donorspermiumot a felúsztatásos módszerrel fogják használni, kezelésenként 2 db x ICI MOT20 műszalma használata javasolt. Fagyasztott donorspermium esetén a felúsztatásos módszer használata nem javasolt.
  Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen orvosi tanácsot.

Za IVF i ICSI u klinici
ICI és IUI típusú megtermékenyítésre alkalmas egységek használhatók.
1 db x MOT5 műszalma használatát javasoljuk. MOT5-nél magasabb motilitású egységek szintén használhatók.

Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt kérjen orvosi tanácsot.

7 Da li da naručim odmah ili mogu pričekati?

Kada naručujete sjeme donatora, možete odabrati kupovinu za dostavu i/ili rezervirati/kupiti sjeme donatora, a koje za vas skladištimo. To osigurava dostupnost slamki donatora za moguću dostavu i tretman kasnijeg datuma.
Ako želite biti sigurni da ćete primiti sjeme od svog omiljenog donatora sjemena, morate odmah rezervirati! Ne samo za jedan tretman, već za sve tretmane. Također i za braću i sestre. Nemojte riskirati da se sjeme vašeg donatora rasproda.

Morali biste naručiti što je prije moguće i barem 2 dana prije željenog datuma otpreme. Datum otpreme odabirete kod naručivanja online.

8 Kada i kako želim otpremu?

Kod naručivanja sjemena donatora morate naručiti što prije moguće i barem 2 dana prije željenog datuma otpreme, što odabirete sami online, s dovoljno vremena da osigurate da se dostava izvrši najkasnije dan prije osjemenjivanja/tretmana. Možete odabrati između dostave sa suhim ledom ili spremnikom dušika. Pročitajte više pod odjeljkom Dostava sjemena donatora.

9. Kada ste spremni za naručivanje

započnite svoju online narudžbu ovdje: Pretraga donatora
Pogledajte također naše Uvjete sporazuma.

Jeste li pronašli odgovore na svoja pitanja?

Ako niste, molimo da nas kontaktirate i mi ćemo se pobrinuti kako bismo vam pomogli. Cryosova služba za kontakt s kupcima komunicira na sljedećim jezicima: skandinavski, engleski, francuski, njemački,španjolski i talijanski.