Rezervacija sjemena donatora

Da li da naručite odmah ili da riskirate čekajući? Nakon što ste pronašli svog omiljenog donatora sjemena, morate osigurati da se donator sjemena ne rasproda prije nego što ste poslali narudžbu i započeli s tretmanom. A također morate razmisliti o rezervaciji slamki za više djece od istog donatora sjemena.

 • Nemojte riskirati da se vaš omiljeni donator sjemena rasproda
 • Nemojte riskirati tako da morate promijeniti donatora sjemena na sredini tretmana
 • Osigurajte genetsku braću ili sestre
 • Cryos garantira ponovnu kupovinu (75% refundirano)

Prije početka tretmana

Kada ste pronašli svog omiljenog donatora sjemena, odmah morate napraviti rezervaciju. Nemojte riskirati da se donator sjemena rasproda kada vam treba tretman kasnijeg datuma. Skoro svakodnevno slušamo klijente koji su šokirani, jer je njihov donator sjemena nestao s popisa donatora.

I nemojte riskirati da se vaš donator sjemena rasproda pa da morate promijeniti donatora sjemena na sredini tretmana. U prosjeku je potrebno 5 do 6 ciklusa tretmana kako bi se postigla trudnoća. Nakon što ste odabrali svog omiljenog donatora sjemena i ako želite osigurati da imate dovoljno sjemena donatora od istog donatora sjemena za cijeli tijek tretmana, morate napraviti rezervaciju prije početka svog tretmana.

Nakon što ste rodili

Za roditelje koji su imali dijete pomoću jednog od naših donatora sjemena i koji žele osigurati opciju da imaju genetsku braću ili sestre u budućnosti, čak je još važnije da rezerviraju sjeme donatora. Ako želite koristiti istog donatora sjemena, morate rezervirati dovoljan broj slamki što prije moguće. Nemojte čekati da tretman započne ili dok ne trebate sjeme donatora u neko vrijeme u budućnosti. Ako ne napravite rezervaciju, riskirate saznanje da je donator sjemena rasprodan. Koristi korištenja istog donatora za buduće trudnoće su očite:

 • Djeca će biti 100% genetski povezana i prema tome, imat će najbolju mogućnost da imaju slične karakteristike.
 • Nisu svi donatori sjemena i primatelji biološko usklađeni. Ako ste postigli pozitivan rezultat pomoću odabranog sjemena donatora, postoji puno šansi da ćete također postići pozitivan rezultat u budućnosti.
 • Znate što očekivati.
 • Djeca će imati jedan drugog kao referencu u osobnim odnosima identiteta.

Nemojte čekati - rezervirajte svoje sjeme donatora online sada!

Kako biste osigurali da se sjeme donatora ne rasproda i da ima dovoljno slamki, preporučujemo da rezervirate sjeme kada naručite sjeme donatora po prvi puta. Umjesto naručivanja sjeme donatora za dostavu, jednostavno označite broj slamki pod opcijom "Rezervacija".

Koliko sjemena da rezerviram?

To ovisi o vašoj individualnoj situaciji. Međutim, što više sjemena donatora rezervirate, to je veća sigurnost. Kontaktirajte Cryos ili svoju kliniku (kada je to primjenjivo) kako biste popričali o svojim potrebama.
U prosjeku možete počekivati da će u klinici biti potrebno 5-6 ciklusa tretmana za trudnoću. Stopa prosječne trudnoća je između 10 i 40% po ciklusu tretmana, ovisno o starosti i stanju pacijenta, iskustvu klinike, stimulaciji hormona, vremenu, metodi pripreme sjemena, kvaliteti sjemena, načinu osjemenjivanja, itd. Sve u svemu, 50 do 60% neodabrane grupe žena zatrudni nakon šest mjeseci tretmana i oko 80% nakon 12 mjeseci tretmana.

Ne zaboravite da su naše preporuke bazirane na prosječnoj potrošnji slamki po trudnoći. Ako želite veću sigurnost, morate rezervirati više, ili ako želite troje djece, na primjer, morate rezervirati tri puta više sjemena.

Razlozi za rezervaciju manje količine sjemena donatora

 • Ako smatrate da je lako ostati trudna.
 • Ako primate tretman IVF (in vitro fertilizacija).
 • Ako ste mlađi od 35.
 • Ako ste se odlučili za manje tretmana, npr. tri ciklusa tretmana. Nastavak tretmana kroz puno godina može biti skupo i traumatično.

Razlozi za rezervaciju veće količine sjemena donatora

 • Ako smatrate da je teško ostati trudna.
 • Ako primate tretman pomoću vaginalne/cervikalne inseminacije.
 • Ako ste stariji od 35.
 • Ako želite više tretmana od prosjeka.
 • Ako jednostavno želite više sigurnosti. Što je više slamki, to je veća sigurnost.

Vaše skladište za rezervirano

Uvijek možete upravljati sadržajem u svom skladištu za rezervirano.
Možete dodati više slamki online, izuzeti slamke za dostavu i poništiti slamke kada ih više ne trebate.

Jeste li pronašli odgovore na svoja pitanja?

Ako niste, molimo da nas kontaktirate i mi ćemo se pobrinuti kako bismo vam pomogli. Cryosova služba za kontakt s kupcima komunicira na sljedećim jezicima: skandinavski, engleski, francuski, njemački,španjolski i talijanski.