Skrining donora

Svi donori i jedinice bili su odabrani i probrani u skladu s opsežnim mjerama osiguranja kvalitete prema Cryos International, operativnim postupcima i politici za pronalaženje, procjenu i probir donora.

Sve jedinice koje su u skladu s određenim standardom Cryos također su u skladu s posebnim zahtjevima koji su na snazi u vrijeme doniranja, a u vezi s probirom, karantenom, starošću i anonimnošću. Više o tome možete pročitati u Standardima.

Kandidati za donore ispunjavaju opsežan medicinski upitnik i sudjeluju u intervjuu u kojem postavljena pitanja imaju za cilj odbacivanje kandidata s rizičnim ponašanjem i simptomima bolesti.

Osim toga, provodi se detaljan fizički pregled kandidata te se vrši analiza uzoraka krvi i urina radi brojnih nasljednih i zaraznih bolesti, u skladu sa zakonskim zahtjevima za vrijeme registracije za dotični standard. Kandidati s obiteljskom anamnezom ozbiljnih nasljednih mentalnih i fizičkih bolesti se odbijaju. Nadalje, donori se podvrgavaju testiranju kariotipa.

Naposljetku, vrši se procjena zdravlja prije samog prihvaćanja kandidata. Prihvaćeni donori kontinuirano se testiraju na zarazne bolesti, tijekom čitavog razdoblja doniranja.

Unatoč ovim temeljitim postupcima odabira i probira, ne može se eliminirati rizik od postojanja nekog medicinskog stanja u djeteta. Summary of Records, koji sadrži rezultate testiranja kao i podatke o objavi za dotični standard, prilaže se uz potvrdu narudžbe te se nalazi u svakoj pošiljci. Summary of Records podložan je promjeni kroz vrijeme.

Hogyan kezeljük egy donorban vagy gyermekben felismert genetikai állapotot:

Felismert és a Cryos-nak bejelentett donor vagy donor gyermek betegség

A donort azonnal eltávolítjuk és felfüggesztjük az elemzés és a vizsgálat közben. A donor ezen időszak alatt nem szállítható.

Elemzés

Következtetés:
A donor nem lehet az ok – a donor felfüggesztése törölve

Következtetés: A donor lehet az ok – a vizsgálat folytatódik

Az állapot regisztrálva van a donor aktáiban és a nyilatkozatok összefoglalásaiban. Használat előtt alá kell írni a beleegyezést. A donor csak testvér-kezeléshez szállítható.

Következtetés:
A donor nem lehet az ok – a donor felfüggesztése törölve